Biscuiti integrali cu nuca si dulceata de casa

Biscuiti integrali cu nuca si dulceata de casa

Acești biscuiți pot fi și pe placul copilului, mai ales dacă îi veți pregăti împreună.

Ingrediente (10 porții):
Mod de preparare:

Uleiul de cocos dacă este solid se topește la o temperatură mică (de ex: pe calorifer – dacă e iarnă și merge căldura), iar miezul de nucă se macină (se poate folosi blenderul). Toate ingredientele se amestecă într-un bol și se frământă până iese un aluat tare dar maleabil. Biscuiții se formează cu mâna sau se folosesc diferite forme (dacă se prepară pentru copii). Se pot lăsa simpli sau se poate adăuga puțină dulceață de casă sau magiun (cât pentru decor).

Se așează pe o tavă cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 180˚C. Se coc aproximativ 20 de minute sau până își schimbă ușor culoarea.

Se servesc reci, la o gustare sau la micul dejun cu un iaurt simplu.

Poftă bună!

Valori nutriționale (1 porție):

240kcal, 6.5g proteine, 8.5g lipide, 35g carbohidrați

Mai multe rețete pentru copii găsești aici.

Mai multe rețete de gustări găsești aici.

P.S.  Am folosit dulceață de afine, vișine, gutui și magiun de prune.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.