Burger vegan din fasole neagră

Nu cred că am mânacat vreodată un burger cu carne, dar am vrut neapărat să fac unul vegan (pentru că se poate) și mi-a ieșit buuuun 🙂

Ingrediente (2 porții):
Mod de preparare:

Semințele de in le-am măcinat și le-am lăsat la hidratat în apă pentru 10 minute (acestea vor înlocui oul). Fasolea am pasat-o cu o furculiță, ceapa am tăiat-o mărunt. Împreună cu restul ingredientelor le-am amestecat bine și a iesit o compoziție maleabilă (acest lucru se poate realiza și într-un robot de bucătărie). Am format cu mâna 2 burgeri pe care i-am pus într-o tavă cu hârtie de copt. În cuptorul încins la 200˚C, i-am copt 40 de minute.

Burgerii i-am servit în chifle făcute cu o zi înainte (50g făină integrală de grâu, 50g făină integrală de ovăz, drojdie, sare, o linguriță oțet, o linguriță de ulei, susan negru – 2 chifle), cartofi copți la cuptor condimentați cu sare si chilli + 1 linguriță ulei (pe care i-am copt împreună cu burgerii 40 de minute), roșie, castravete murat, mix de germeni, tofu marinat  și copt la cuptor (rețeta aici). Am încercat să fac și maioneză dar nu mi-a ieșit (poate data viitoare).

Desigur că se pot folosi alte condimente decât cele adăugate de mine, după preferința fiecăruia. Cu siguranță va ieși delicios. Trebuie încercat!

O rețetă care poate fi consumată atât la prânz cât și la cină.

Poftă bună!

Valori nutriționale (o porție – fără pâine, cartofi, roșie, castravete murat, mix de germeni, tofu):
Înainte de a fi copți

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe rețete cu fasole găseși aici.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.