Cea mai simplă rețetă de hummus

Cea mai simplă rețetă de hummus

Ingrediente (6 porții):
Mod de preparare:

Năutul se spală, se lasă la hidratat 2-3 ore și apoi se fierbe (20-30 minute). Semințele de susan se prăjesc până își schimbă culoarea (într-o tigaie fără ulei),  se macină și se amestecă cu uleiul de măsline. După ce s-a răcit năutul, se adaugă într-un blender cu restul ingredientelor și cu 1/4 din apa în care a fiert, apoi se mixează. În funcție de consistența dorită se mai poate adăuga apă. După gust se pot folosi: suc de lămâie, usturoi și/sau chimion pulbere.

Se servește cu legume crude și/sau lipie integrală

Poftă bună!

Valori nutriționale (toată cantitatea):

1400kcal, 52g proteine, 68g lipide, 152g carbohidrați

Mai multe rețete de hummus găsești aici.

Facebook Comments

2 thoughts on “Cea mai simplă rețetă de hummus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.